Dialekt op de foto is bienao uutverköch!!

Fotogedichten door Fotoclub AFV De Sprengen en Dialektwärkgroep Heerde/Waopmvelde noe as boekwärk.

HEERDE - De Fotoclub AFV De Sprengen en Dialektwärkgroep Heerde/Waopmvelde hebt noe al 'n paer jaor saemp ewärk um beide vereneges te verstärkn. De ene groep maekt de foto's (soms heel biezundere) en de andere groep geet met de streektaal an de slag um 't beeld te verstärkn. Daornao was 't gebruukelek det d'r 'n soort reizende tentoonstelling deur de gemeente kwamp. Zie waern al zichtbaer in Wendhorst, Brinkhoven en Rehoboth. Maer disse keer is 't anders. 't Eigen wärk steunt de kas van de beide vereneges. Met dank an de Koninklijke van der Most blif d'r wat geld aover det de geldbeheerders van beide vereneges kunt gebruukn um de jaorlekse uutgaven te ondersteunen. As ie nog zo'n buukie wilt hebbm dan mut ie effen met Jan van Leeuwen belln 0578-693659. 't Is 'n mppoi buukie veur weggeefm met verjaordaegn en andere feesies. De buukies kost maer 3 euro en is bienao uutverköch!!!!


Dialectgroep Heerde zet zich in voor het in stand houden, bestuderen van het gebruik van de Nedersaksische taal in de breedste zin van 't woord. De groep maakt onderdeel uit van de kring Salland-Oost Veluwe. De werkgroep komt in de maanden januari, februari, maart, april, mei, september, oktober en november op de laatste woensdag van de maand bij elkaar.

AFV de Sprengen bestaat sinds 1964 en telt ongeveer 30 leden. Deze leden fotograferen analoog en digitaal en proberen met hun beelden een bijdrage te leveren over emoties, situaties en schoonheid in het dagelijkse leven. Voor meer informatie kunt u kijken op www.afvdesprengen.nl.  Terug naar vorige pagina


  Website
  woordnboek D -> NL
  woordnboek NL -> D

Aj met aapm speult, kriej vlooin